Duran Creativella viisi kuukautta työharjoittelussa ollut Aino Palander kertoo kokemuksistaan ja opeistaan designin parissa.

 

Mikä sai sinut hakemaan harjoitteluun Duranille?

Päädyin Duranille harjoitteluun opettajani suosituksen kautta. Valinnassani auttoi myös se, että Duranilla on aikaisemminkin ollut graafikkoharjoittelijoita.

 

Mitä ennakko-oletuksia sinulla oli harjoittelusta?

Vaikea sanoa, koska en ollut koskaan aikaisemmin työskennellyt toimistossa. Ainoat mielikuvat, mitä minulle syntyivät, olivat The Office -sarjasta, joka on (onneksi) kaukana todellisuudesta. Olin kuitenkin positiivisesti yllättynyt siitä, kuinka viihtyisät toimiston tilat ovat. Paikan päällä on muutenkin hyvä ilmapiiri ja muut työntekijät olivat aina mukavia ja kannustavia kaikkia kohtaan. Tulin aina mielelläni toimistolle työskentelemään silloin, kun en tehnyt etätöitä.

 

Millaisista työtehtävistä päiväsi Duranilla ovat koostuneet?

Pääsin harjoitteluni aikana tekemään pääosin taittotöitä, somejulkaisuja, videoita ja paikoitellen myös kuvituksia. Kuvittaminen oli minusta aina antoisaa, mutta pidin myös somejulkaisujen tekemisestä ja taittokorjauksista.

 

Mikä on yllättävin asia, jonka opit harjoittelussa?

Opin harjoitteluni aikana monia perusasioita ohjelmien käytöstä, jotka tuntuvat minusta nyt jo itsestäänselvyydeltä. Se, että voin tuoda Procreatesta kuvituksia Illustratoriin ja tehdä niistä muutamalla klikkauksella vektorigrafiikkaa oli aika mindblowing!

 

Minkä harjoittelusta oppimasi asian tulet erityisesti kantamaan mukanasi?

Sanoisin, että kyky luottaa itseeni ja omiin kykyihini on vahvistunut harjoitteluni aikana. Koen tämän hyvin tärkeäksi ja haluan vielä kehittää itseäni siinä.

 

Mitä toivot tulevaisuudeltasi designin parissa?

Toivon, että löytäisin oman paikkani tältä alalta ja että pääsisin nauttimaan graafisesta suunnittelusta tulevaisuudessa ammatikseni. : )

 

 

Iso kiitos Ainolle haastattelusta ja hienosti sujuneesta harjoittelujaksosta!