Musti ja Mirri – Brändiviihdettä aprillipäivään

Musti ja Mirri – Aprillipäivä

Brändiviihteen avulla Musti ja Mirri sitoutti asiakkaitaan, monipuolisti brändimielikuvaansa ja nappasi positiivista mediahuomiota.

Lähtötilanne

Suomalaiset lemmikinomistajat tuntevat Mustin ja Mirrin asiantuntevana ystävänä – niin myötä- kuin vastakarvassa. Asiantuntemuksen lisäksi Mustin ja Mirrin brändiin kuuluu myös lemmikkielämän riemu ja hauskuus. Aprillipäivä oli otollinen ajankohta huvittaa lemmikkifaneja ja rakentaa yhteistä luottamusta naurun kautta.

Ratkaisu

Mustin ja Mirrin valikoimista löytyy vaativimpiin turkinhoitotarpeisiin vastaava Topline-tuotesarja, jonka huippulaatuiset shampoot ja hoitoaineet ovat ranskalaisten spesialistien kehittämiä. Mitä, jos Topline lanseeraisi turkinhoitotuotteiden rinnalle tyylitietoisten lemmikkien omat parfyymit?

Duran Creative loi Topline-mallistoon kaksi eksklusiivista (ja kuvitteellista!) tuoksua: aromaattinen Miau de Parfum Sílacca kiehtomaan kissayleisöä ja myskinen Hau de Parfum Maccàra hurmaamaan hauvoja.

Pompöösejä parfyymimainoksia parodioivissa videoissa ja kuvissa katit ja koirat tassuttelivat elegantisti prameissa luonto- ja linnamaisemissa, pehmeän voiceover-äänen hönkiessä taustalla tuoksutunnelmaa.

Toteutimme mainokset kustannustehokkaasti kuvapankkiaineistoa käyttäen. Valmiskuvat ja -videot toimivat pohjana, jonka kumppanimme Halla Tuotanto sai loikkaamaan eloon kekseliäällä leikkaustyöllä. Luksusta huokuvasta äänisuunnittelusta vastasi Yläsävel-yhtiön Julius Nevanlinna.

 

Tulokset

Musti ja Mirri mainosti Sílaccaa ja Maccàraa Tiktokissa sekä jakoi kampanjasisältöjä orgaanisesti muissa sosiaalisen median kanavissaan, kuten Facebookissa, Instagramissa ja YouTubessa. Brändi lähetti asiakkailleen myös uutiskirjeen, joka kannusti vastaanottajia tutustumaan lisätietoihin verkossa Toplinen tuotesivuilla.

Vuonna 2021 aprillipäivän tienoilla Toplinen sivun kävijämäärä oli 1 550, mutta vuonna 2022 parfyymitempaus nosti yleisön liki kuusinkertaiseksi: 9 091 kävijään.

Humoristinen sisältö sitoutti yleisöä myös sosiaalisen median puolella. Orgaanisen Instagramin engagement-lukema oli 15,1 % ja Facebookissa 34,5 %.

Nämä ovat huikeita tuloksia, sillä esimerkiksi Trendheron tutkimuksen mukaan Instagram-videon keskimääräinen engagement-aste maailmalla vuonna 2022 oli 1,5 %.

Parfyymipilailu toi Mustille ja Mirrille myös medianäkyvyyttä: MTV Uutiset nosti sen artikkelissaan yhdeksi vuoden 2022 parhaista brändien tekemistä aprillipiloista.

Lisäksi tarina jäi todistetusti ihmisten mieliin: vielä vuotta myöhemmin Radio Suomipopin iltapäiväohjelmaan soittanut kuuntelija muisteli kaikkien aikojen parhaita aprillipiloja ja mainitsi Maccàran suosikkinaan.

Oivaltavan huumorin hyödyntäminen sisällöntuotannossa on toimiva keino sitouttaa ihmisiä ja saada heidät luomaan positiivisia tunteita brändiä kohtaan. Huumori saa ihmiset jakamaan brändisisältöjä spontaanisti somessa – ja perinteinenkin media saa siitä klikkejä keräävää jutunjuurta. Kuka muuta väittää, saa luvan juoda Cùravettä päälle!

MuMi_case_tulokset